
Cemil Duymaz‘ın 11 Ekim 2017 Tarihli “Kavganın Sebebi Var” başlıklı köşe yazısı;
Cemil Duymaz “Kavganın Sebebi Var”
En net çıkış İsrail’e karşı oldu. Hatırlayın o ünlü “one minute” olayını. O zamanlar başka bir gazetede köşe yazıyordum ve şöyle demiştim: “ İsrail bu posta koymanın hesabını şimdi olmasa bile sonrasında mutlaka sormaya kalkacaktır. O nedenle Erdoğan’ın çok dikkatli olması gerekir.” Sonra aradan yıllar geçti ve bu süreçte Erdoğan halkında desteğini arkasında hissederek daha güçlü hale geldi. Güçlendikçe sadece ülkesinde ki değil, tüm ülkelerde ki haksızlıkları yüksek perdeden seslendirmeye başladı. Birleşmiş Milletler kurulunda yaptığı konuşmayı hatırlayın ; “ Dünya 5’ten büyüktür.” Bütün mazlum ülkelerin ve insanların sloganı haline geldi bu söz ve Dünya’da ki adaletsizliğin simgesi oldu.
Bizim tatlı su demokratları, ileri ve çağdaş ülkeleri örnek gösterdiler ama aynı ülkelerin demokrasi(!) getirdikleri bölgeleri nasıl alt-üst ettiğini unuttular, daha doğrusu konu oraya gelince kafalarını kuma gömüp yaşamaya devam ettiler. Erdoğan belki dünya lideri değildi sizler için ama Müslüman Coğrafya’nın ümidi haline gelmişti. Çünkü nerede bir Müslüman’a zulüm varsa ilk ses Erdoğan’dan çıkıyor ve bununla yetinmeyip Türk Halkı’nın desteğiyle onlara el uzatıyordu. Özellikle Suriye politikasını yanlış olarak değerlendirenler sanki göçe zorlanan insanların sebebi de Erdoğan’mış gibi davranıyor, kimyasal bombaların Esedin emriyle atıldığını es geçip evlerinin en rahat köşelerinde oturmaya devam ediyorlardı. Gerçi bu gibi karakterler “terörist olabilir ama elinde silah yoktu ki” cümlesini kurabiliyordu ve alkış bekliyordu.
En çok ticaret yaptığımız ülkelerin başında gelen Almanya’da aldı nasibini Erdoğan’dan ve diğer Avrupa ülkeleri. Sahi bizim iyi ilişkilerimiz olan ülkelerle ne alıp, veremediğimiz vardı da kriz üstüne kriz yaşıyorduk?
Darbe teşebbüsünün arkasında kim ya da kimler olduğu zaten belliydi. Biz Amerika’dan fettullah güleni istedik ve beklediğimiz gibi vermedi. Biz gün gibi aşikar bir şekilde darbeye katılanlara kol-kanat geren Amerikan yönetimine “biz eski Türkiye değiliz” dedik, ciddiye almadı. Ve en sonunda darbeye destek olan ve fetöyle bağlantısı olan insanları- ki bunlar Amerikan konsolosluğunda çalışıyor- paketleyince, kel göründü ve Amerika vize ambargosu uyguladı. Hemen karşılığını verdik ve “hadi bakalım, hodri meydan” dedik. Ne sizden biri gelsin bize ne de bizden size biri gitsin…
“Amerikaya kafa tutulur mu?” demeyin vallahi öyle güzel tutuluyor ki. Hele ki sınırımızda terör örgütüne 3 bin tır dolusu silah yardımı yaptığını ve bizi dizginlemeye çalıştığını bilerek! Trump’ın gözlerinin içine bakarak ve onlardan müsaade almadan İdlib’e girmek, İran ile, Rusya ile ilişkileri geliştirmek… S-400 füzeleri ve kendi savunma sanayimizi büyütmek ve üretmek… Ve Recep Tayyip Erdoğan’ın “kimseden izinde alacak değiliz, hesap verecekte değiliz” diyip “tam bağımsız Türkiye” sözünü slogandan, uygulamaya geçirdiğini dünya gözüyle görmek… Amerikan yönetiminin de onlara taraftar olanların da suratında ki ifade ve renk aynıJ
Amerikan yönetimi alışmış kafasına göre liderleri koltuklara oturtmaya, indirmeye, kendine hizmet ettirmeye ama bu ülke de artık sizin adamınız, adamlarınız yok koltuklarda . Siz hep oyunlar oynadınız, planlar yaptınız ama unuttunuz Erdoğan’ın size oynadığı oyunu ve yeni, yeni fark ediyorsunuz size hemde tam 90’dan çaktığı golü. Bizim tarihimizi bilmediğin belli Sam Amca. Otur, araştır biraz, imanı olanın neleri oldurduğunu. Abdülhamid’i diziden seyrederek tanıyamazsın otur oku biraz Sam Amca,Abdülhamid’in İngilizler’i nasıl kukla gibi oynattığını.
Biz hasmımızı iyi biliriz ecnebi kardeşler. Hasmını tanıyan lider varsa birde bu ülkenin başında oyunlarınızda tutmaz, darbe girişimlerinizde. Biliyoruz ki daha katı oyunlar oynayacak ve kardeş kanı dökmek için düğmeye basacaksınız. Biz her şeye hazırlıklıyız ama sizi bilmiyoruz.
Bu karşılıklı restten dolayı mutlu olan, nemalanmaya çalışan, bu kavgayı Amerika’nın kazanmasını isteyen vatanseverler(!), sizden umut kesenleri mahcup etmiyorsunuz. Ve hiç utanmıyorsunuz “ülkenin geleceği için çalışıyoruz” derken. Hangi ülkeyle papaz olduysak bunun en önemli sebebi teröre ve terör örgütlerine verdikleri destektendir. Onlar oyunlarının bozulmasına bozuluyorlar. O nedenle tabloya iyi bakın, o tabloda ki renklerin dağılımına dikkat edin ve o tabloda parçalanmak istenilen ülkenin Türkiye olduğunu iyi görün.
Doların ateşi çıkmış, inmiş o kadar da önemli değil Azizim. Ekonomi bozulursa bozulsun azıcık rahatımız kaçar o kadar. Ama vatan elden giderse bozulacak ne rahat kalır ne de cebinizde dolar!