DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 64.019,54 -0.937

Mahallenin Zehir Savaşçısı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mahallenin Zehir Savaşçısı

Yunus Emre Hiçyorulmaz, uyuşturucunun yaygın kullanıldığı Tenekeli Mahalle’de büyümüş uyuşturucudan uzak durmuş bir genç. Hiçyorulmaz, şimdilerde bu batağa saplanan gençlere yardım ele uzatıyor.

Mahallenin Zehir Savaşçısı:” 8 Yaşında Bağımlılar Var”

Tenekeli Mahalle, İzmir’in en eski semtlerinden biri. Yıllardır uyuşturucu ve diğer suçlar ile kentin tehlikeli bölgelerinden biri olarak anılıyor. Uyuşturucu kullanma yaşı 8-9’lara kadar düşmüş durumda. Sokakta sigaraya sarılı esrarla dolaşıp top oynayan çocuklar var. Ortaokul yıllarında satıcıya dönüşen çocuklara sürekli yenileri katılıyor. Onlar uyuşturucu batağında çırpınıp giderken yakınları ise onları kurtarmak için bir çıkış yolu arıyor. Tıpkı, 25 yaşındaki Yunus Emre Hiçyorulmaz gibi. Uyuşturucunun merkezi haline gelmiş bu mahallede uyuşturucudan uzak durmayı başardı. Birlikte büyüdüğü fakat şimdilerde uyuşturucu batağına saplanan gençlere yardım eli uzatmak için ‘Okuyan Roman Gençlik Hareketi ve Tepecik Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ni kurdu. Kendi gibi üniversite öğrencisi 7 genç ile madde bağımlılığına karşı çalışmalar yürütüyor. 5 aylık bir zaman içinde mahallede bazı gençlere uyuşturucuyu bıraktırdı, tedaviye ikna etti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle okula devam edemeyenlere ise burs imkanı buldu.

GENÇLER ÖLMESİN DİYE 
Tenekeli Mahalle’de beş aydan beri faaliyet gösteren derneğin başkanlığını yürüten Yunus Emre Hiçyorulmaz, nasıl çalıştıklarını şöyle anlatıyor: “Ben bu mahallede dünyaya geldim. İlk ve orta öğretimimi Şehit Fazıl Bey İlkokulunda birincilikle bitirdim. İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Şu an Eskişehir Anadolu Üniversitesinde İlahiyat okuyorum. Sosyoloji de okumak istiyorum. Roman kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir şeyler yapmak istedim. Şubat ayında, Okuyan Roman Gençlik Hareketi ve Tepecik Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ni kurdum. Mahallede yaşayan 7 üniversiteli arkadaşım da bana destek oldu. Şu an derneği birlikte yönetiyoruz. Amacımız; Roman kökenli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini, ekonomik durumlarını, eğitim ve kültür seviyelerini arttırmak, kentsel yaşama entegrasyonlarını geliştirmek ve önyargıları yıkmak. Ve hepsinden önemlisi çocukları eğitime yönlendirmek.”(İlkses)

Ege’de izmir Haber – Ege Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.