DOLAR 32,5949 % 0.37
EURO 34,7339 % -0.05
STERLIN 40,4611 % -0.36
FRANG 35,8933 % 0.81
ALTIN 2.494,34 % 0,40
BITCOIN 2.026.923 0.908

Kaçak Restoran Kaçak Otel Oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kaçak Restoran Kaçak Otel Oldu

Seferihisar’da belediyenin işletme ruhsatı verdiği ve üçüncü katı kaçak olduğu için ‘yapı kayıt belgesi’ iptal edilen restoranın bulunduğu bina bu kez de butik otele çevrildi.

Kaçak Restoran Kaçak Otel Oldu

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 7 Aralık 2018’te CHP’li Seferihisar Belediyesi’ne gönderilen yazıda “Yapıyı hemen yıkın” uyarısı yapıldı. Ancak aradan geçen 7 ayda kaçak kat yıkılmadı, aksine kaçak katın bulunduğu bina tadilatla butik otele çevrildi.

Bina sahibi İsmail Fikret Benoit Yılmaz Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada ‘imar kirliliğine neden olmak’ suçundan yargılanıyor. Yılmaz’ın 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor. Seferihisar ilçesi Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17’deki Latif Ünal’a ait iki katlı dubleks ev 29 Ocak 2018’de İsmail Fikret Benoit Yılmaz’a satıldı.

Dubleks olan konut satın alındıktan sonra tadilat ruhsatı alınarak içi yıkılarak yenilendi. Ardından imar mevzuatına aykırı şekilde projesi tamamen değiştirilerek bir kat kaçak çıkılarak 3 katlı hale getirildi.

Oturma izni olmayan, ruhsatsız ve tescil dışı konuta 11 Nisan 2018’de CHP’li Seferihisar Belediyesi tarafından, “işyeri açma ve çalışma ruhsatı’ verildi.

Bitişikteki binanın sahibi 61 yasındaki emekli Muzaffer Ulusoy, avukatı Ahmet Üner kaçak kat için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ulusoy, binayı ayrıca Seferihisar Kaymakamlığı’na ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne şikayet etti.

Ulusoy’un başvurusu üzerine İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri kaçak binayı incelemeye aldı. Yapılan incelemede binanın kaçak olan üçüncü katının 31 Aralık 2017’den sonra yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine yetkililer İsmail Fikret Benoit Yılmaz’a ait kaçak binanın yapı kayıt belgesini iptal etti.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kaçak yapı ile “Yapı kayıt belgesi düzenlenmesi safhasında e-devlet sistemi üzerinden veya kurum ve kuruluşlara yapılan müracaatta yalan ve yanlış beyanda bulunanlar hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan” başlıklı 206’ncı maddesi uyarınca savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yılmaz’ın imar barışı kapsamında yatırdığı 30 bin lira para da geri iade edilmeyerek hazineye kaldı. Ayrıca İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Seferihisar Belediyesi’ne 7 Aralık 2018’de gönderilen yazıda Yılmaz’a ait binanın imara aykırı kısımlarının yıkım işlemlerinin ivedilikle sağlanması gerektiği bildirildi.

Ancak aradan geçen 7 ayda kaçak kat yıkılmadı, aksine kaçak katın bulunduğu bina tadilatla butik otele çevrildi.

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen yazıda yalan beyanda bulunan yapı sahibi Yılmaz hakkında yapılan işlemlerle ilgili İl Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi istendi.

Bina sahibi Yılmaz Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada ‘imar kirliliğine neden olmak’ suçundan yargılanıyor. Yılmaz’ın 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

KARAR UYGULANMALI

Bitişikteki binanın sahibi olan ve suç duyurusunda bulunan Muzaffer Ulusoy, “1 yıldır yıkım kararı Seferihisar Belediyesi tarafından uygulanmıyor. İşletme ruhsatı verilen kaçak bina şimdi de butik otel olarak kullanılıyor.

Birileri tarafından korunduğunu düşünüyorum. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Yıkım kararı bir an önce uygulansın. Yıkım kararı aylardır neden uygulanmıyor? Anlamış değilim” dedi. (EgeliSabah)

Ege’de izmir HaberEge Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.