DOLAR 32,4234 % -0.02
EURO 34,8112 % -0.1
STERLIN 40,8046 % -0.24
FRANG 35,5871 % -0.25
ALTIN 2.430,63 % -0,18
BITCOIN 64.138,00 1.327

Torbalı CHP’de Sular Isınıyor! Eski düzenciler ile yeni düzenciler

Yayınlanma Tarihi : Google News
Torbalı CHP’de Sular Isınıyor! Eski düzenciler ile yeni düzenciler

Takip edildiği üzere yakın zamanda Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur hayatını kaybetmiş ve belediye meclisi gerçekleştirilen seçimle yeni bir belediye başkanı seçmek üzere toplanmıştı.

Torbalı CHP’de Sular Isınıyor! Eski düzenciler ile yeni düzenciler

Seçim öncesinde AK Parti’nin 10 meclis üyesi vardı. 27 Nisan’da yapılan seçimin ilk turunda sandıktan AK Parti’ye 15 oy çıkmış, 18 Meclis üyesi olan CHP ise 16 oy almıştı.

İkinci tur seçimlerinde CHP suç işlemeyi göze alarak üyelere verdikleri oyun resmini çekmeleri talimatını vermiş ve bu durum seçimler esnasında AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar tarafından dile getirilmişti.

Başkan adayı Çağlar ikinci ve üçüncü turda ısrarla üyelerin hür iradelerinin sandığa yansımadığını baskı yapıldığını fotoğraf çektirilerek sağlıklı bir seçim ortamının ortadan kaldırıldığını ve adaletli olunmadığını tutanaklara geçirmişti.

Hatta mikrofondan yansıdığı üzere tarafsız olması gereken Meclis Başkanı Özkan Yıldız fotoğraf çekilmesine devam edilmesini ve gerisinin onda olduğunu açıkça ifade edip tarafsızlığına gölge düşürmüştü.

Tüm bunlar yaşanırken Torbalı da meclis üyelerinde tepki istifaları yaşanacak dedikoduları ayyuka çıktı.

Önce CHP’li Mustafa Akbıyık bugün ise Deva Partili İlknur Demirtaş partilerinden istifa ederek AK Parti’ye üye oldu.

Ege’de İzmir Medya Grubu olarak sahada halkın ve mecliste bulunan üyelerin sesine kulak verdik.

Gazetemize konuşan üyeleri tabi ki şimdilik açıklamayacağız.

Ancak anlaşılan CHP de daha çok kayıp olacak.

Tepki büyük.

Ve bu tepki istifa dalgası halinde vücut bulacak. Tepkinin en temel nedeni ise adeta atadan dededen CHP’li olan partinin tüm kademelerinde emek ve mesaisi bulunan Yıldız Sivrikaya gibi isimlerin dahi fotoğraf çekmeye zorlanması.

Hatta bazı meclis üyeleri CHP’nin adayı Mithat Tekin’in dahi kendisine oy verdiğine dair fotoğraf çekmesinin meclis üyelerine olan güvenin sıfır noktasında olduğunu gözler önüne seriyor.

En dikkat çekici unsur ise CHP içerisinde eski düzen olmasın diyen bir grubun varlığı.

Peki bu eski düzen nedir?

İsmail Uygur koltuğa geldiğinde ilk iş şoförü Ali Yakupoğlu‘nu Başkan Yardımcılığı koltuğuna vekaletname ile getirmiş ve sınırsız yetkilerle donatmıştı.

İsmail Uygur’la özdeşleşen ve yetki verileceğine kesin gözle bakan belediye başkanlığı geçmişi olan Ömer Şentürk, MHP’li kimliği ve İsmail Uygur ile olan samimiyeti ile tanınan CHP tarafından kabul görmeyen ve belediye birimlerine dahi uğramasına izin verilmeyen Musa Serbes, milletvekilliği seçimlerinde arı gibi çalışan başkanı olduğu dernek üzerinden partisine ciddi destek sağlayan ama tüm bunlara rağmen belediyenin hiç bir kademesine görev alamayan ve hatta belediyeye girişi İsmail Uygur tarafından kısıtlanan Özkan Altun, her seferinde CHP’den belediye Başkan aday adayı olan ama Torbalı’da bir karşılığı olmadığı söylenen ve HDP ittifakı sayesinde Meclis üyeliği verilen Yıldırım Baytekin, sadece Alevi kimliği ile yıllardır CHP saflarında koltuk dolduran Metin Şahin, Gençlik Kollarından bu yana partide olan ve küsmesin diye meclis üyesi yapılan ancak son iki yıldır belediyeye dahi gelmeyen Yıldız Sivrikaya bu süreçte dışlanmışlardı.

İşte bu isimler eski düzene karşı olan isimlerdi.

Bu isimler Yıldız Sivrikaya ve Yıldırım Baytekin isimlerinden birinin adaylığını istiyorlardı.

Bunun olması içinde son güne kadar mücadele ettiler. Ancak hesaba katmadıkları bir isim vardı. O da Sefer İpekli. Bu isme dikkat edin.

Çünkü bu isim gelecek 5 yıla CHP kanadında damga vuracak bir isim.

Sefer İpekli sosyal mühendislik yaparak adayın rahmetli belediye başkanın eşi tarafından onaylanmasını ileri sürdü.

Kendi kızı da mecliste.

İkinci olarak ise kızını aday olarak göstereceğini ifade etti. Ancak gruplaşmanın önüne geçemeyince bu defa elindeki son kozunu oynadı, bu koz ifşa idi.

AK Parti saflarına geçişler olacağının anlaşılması üzerine vefat eden başkanın şoförü ve Başkan yardımcısı vekili Ali Yakupoğlu iddialara göre kontrolünü kaybederek bazı meclis üyelerini tehdit etmeye başladı.

İşte bu iki grup arasındaki eski ve yeni düzen anlayışının bir tezahürü olmuştu.

Eğer yeni düzen temsilcisi bir CHP’li gelirse vefat eden Başkan ve ekininin yetki ve imtiyazları son bulacak çark duracaktı.

Geldiğimiz nokta da mahkeme yansıyan bir seçim süreci var.

Mahkemenin yürütmenin durdurulması kararı vereceğine kesin gözle bakılıyor. Eğer mahkeme bu kararı verirse Belediye Başkanı ve 2024 seçimlerinde de AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Özgür Erman Çağlar olacaktır.

Peki AK Parti’de neden bir başka aday çıkmıyor?

Bunu da yaptığımız araştırma da öğrendik.

Yine ismini açıklamayacağımız üyeler, Çağlar’ın yıllardır parti içerisinde her kademe de koştuğunu, partinin çaycılığından liderliğine kadar her görevi çekinmeden üstlendiğini, gönül adamı olarak tanındığını ve en önemlisi kamuoyunda duruşu ile her kesimden referans edildiğini bu sebepten de bu isim olduğu sürece bir başka kimsenin aday gösterilmesinin mümkün olmadığını dile getiriyorlar.

Sonuç olarak beklenen mahkeme kararına kadar CHP den AK Partiy’e daha çok transfer olacağına kesin gözle bakılırken, transfer olan üyelerin ortak fikri ise Torbalı’nın partisine bakılmaksızın dürüst ellere bırakılması ihtiyacı…

Ege’de izmir Haber / Torbalı Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.