DOLAR 32,3926 % -0.1
EURO 34,6225 % -0.56
STERLIN 40,4987 % -0.79
FRANG 35,2477 % -1.19
ALTIN 2.387,61 % -1,95
BITCOIN 60.133,29 -4.188

Vatandaş burada başkan nerede?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vatandaş burada başkan nerede?

Büyükşehir’in Menderes’te kurmayı planladığı çöp tesisi için yapılacak ÇED toplantısı, tepkiler üzerine gerçekleşemedi. Başkan Kayalar ise ilçenin kaderini belirleyecek toplantıya yine katılmadı.

Çöp tesisi için yapılacak ÇED toplantısı, tepkiler üzerine gerçekleşemedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Çakaltepe mahallesi Gölova mevkiinde kurmayı planladığı çöp tesisi için dün gerçekleştirilecek ÇED toplantısı yöre halkının yoğun tepkisi üzerine gerçekleşemedi. Toplantının yapılacağı Çakaltepe mahallesindeki köy kahvesi önünde toplanan yüzlerce köylü Büyükşehir Belediyesi ile ihaleyi alan Doğu Star elektrik üretim A.Ş yetkililerini protesto etti.

YALNIZ BIRAKTI’

Menderes’te çöp tesisi kurulmasına ilişkin önergenin görüşüldüğü Büyükşehir meclis toplantısına katılmayarak büyük tepki toplayan CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Çakaltepe Mahallesi’ndeki ÇED Toplantısına da gelmedi. Kayalar’ın Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne gittiği açıklansa da köylüler Başkan’ın Menderes’te olduğunu ve gelişmeleri Çile köyünden takip ettiğini iddia etti. Zaman zaman köylülerle firma ve Büyükşehir yetkilileri arasında gerginliğin yaşandığı toplantı Büyükşehir yetkililerinin köyden ayrılması ile sona erdi. Köylüler adına açıklama yapan bölge sakini emekli albay Mehmet Vedat Seyman, Büyükşehir’in ÇED olumlu raporu olmadan çöp tesisini ihale etmesinin yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu öne sürdü.

BAŞKAN’A TEPKİ

Süleyman Kaplan isimli vatandaş ise ÇED toplantısına katılmayan Başkan Kayalar’a tepki gösterdi. Kaplan, “Başkan, bugün bizim yanımızda olmayacaksa ne zaman olacak? Bu tesis Menderes’i 100 yıl geri götürecek. Madem bu tesis zararsız o zaman Tunç Soyer gitsin çöp tesisini 2 dönem başkanlık yaptığı Seferihisar’a kursun” dedi. Menderes’in eski Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, “Köylümüz ve Menderesli kardeşlerimizle birlikte ÇED toplantısının yapılmasına engel olmak için buradayız. Menderes’in 25 yıllık kazanımını da çöpe atmış olacaklar. AK Partili, MHP’li ve CHP’li olarak buraya gelmedik. Biz buraya Menderesli olarak geldik. Menderes’in geleceğini buraya gelen 5 tane memur ya da 3 tane Büyükşehir personeli tayin edemez” dedi. Öte yandan Büyükşehir yetkililerinin köyden ayrılmadan önce “Bilgilendirme toplantısı yapılmak üzere köye gelindi. Halk yeterince bilgi sahibi oldukları için bilgi almak istemediğini beyan etti. Halkın katılım toplantısı gerçekleşti” Şeklinde tutanak tutuğu öğrenildi. (Egeli Sabah)

Egede İzmir haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.