DOLAR 32,3926 % -0.1
EURO 34,6225 % -0.56
STERLIN 40,4987 % -0.79
FRANG 35,2477 % -1.19
ALTIN 2.387,61 % -1,95
BITCOIN 60.133,29 -4.188

Adrese teslim ihaleye inceleme

Yayınlanma Tarihi : Google News
Adrese teslim ihaleye inceleme

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 22 çöp kamyonunu 6 milyon liraya satın almak yerine, 45 aylığına 37 milyon lira ödedi. AK Parti cephesi, adrese teslim ihaleyi yargıya taşıdı.

AK Parti cephesi, adrese teslim ihaleyi yargıya taşıdı

CHP’li Menemen Belediyesi Başkanı Serdar Aksoy, ilçede hizmet vermek üzere çöp kamyonlarını 6 milyon liraya satın almak yerine, 37 milyon liraya özel bir firmaya 45 aylığına kiralaması Menemen’i karıştırdı. Egeli Sabah’ın manşetine taşıdığı haber sonrası AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, ihaleye fesat karıştırma ve belediye kaynaklarını zarara uğratıldığı gerekçesiyle Başkan Aksoy hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Belediyede şu an İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler ihaleyle ilgili ön inceleme başlattı. İnceleme sonucunda suç tespit edilirse CHP’li Başkan Aksoy için yargılamanın önü açılacak. CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, geçtiğimiz yıl temmuz ayında 22 tane çeşitli marka çöp toplama araçlarını Menemen Meydanı’nda sergiledi. Bu olaydan 20 gün sonra ise çöp toplama araçlarının kiralanması için ihaleye çıktı. Ne hikmetse ihale, daha önce meydanda sergilenen araçların sahibi olan İnovasyon A.Ş.’ye verildi. Söz konusu firmaya 5 aylığına 2.5 milyon lira bedel ödendi.

21B’DEN GÖSTERDİ

Aradan 5 ay geçtikten sonra 2019 yılının sonunda ise Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, yeni bir çöp arabası ihalesine çıktı. Bu ihalede normal koşullarda kamu ihale yasasının doğal afetlerde ve öngörülemeyen durumlarda yürürlüğe sokulan 21B maddesinden yararlanıldı. Böylelikle ihaleye belediyenin seçtiği firmalar katıldı. Egesel şirketine 22 araç için 45 aylığına 37 milyon lira ödendiği öğrenildi. Egeli SABAH’ın yaptığı araştırma normal koşullarda 22 çöp kamyonunun 6 milyon lira civarında alınabileceğini ortaya koydu. Bu adrese teslim olan ihaleyi Egeli SABAH, ‘6 milyona almadı, 37 milyona kiraladı’ başlığı ile kamuoyuna taşıdı. Haberimiz kentte büyük ses getirdi.

‘ARTIK YETER’

CHP’li başkanın adrese teslim ihale yaptığını ifade eden AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, aynı zamanda belediye yasa ve yönetmeliklerini hiçe saydığını söyledi. Menemen’in parasının böyle heba edildiğini belirten AK Partili Başkan Yüksel, “Başkan yine kendini kaybetti. Belediyeyi kendi şirketi gibi görüyor. İstediğini alıyor istediğini satıyor istediğini kiralıyor. Kimseye sormak ya da danışmak bile yok. Menemenliler için iyi mi kötü mü diye bakmıyor bile. Özellikle çöp kamyonları kiralama ihalesi ise direkt adrese teslim ihale oldu. Bir de bu yetmezmiş gibi kimse anlamayacak gibi insanları salak yerine koyup ihaleyi 21B’den yapması artık bardağı iyice taşırdı. Bu ihalelerin usulsüz olduğunu düşündüğümüz için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Şu anda müfettişler belediyede inceleme başlattı. Menemen’in parasına sahip çıkacağız” dedi. Ön inceleme sonrası suç tespit edildiğinde Serdar Aksoy hakkında yargılanmanın önü açılacağı öğrenildi. (Egeli Sabah)

Egede İzmir Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.