DOLAR 32,3145 % -0.36
EURO 34,6402 % -0.62
STERLIN 40,5343 % -0.74
FRANG 35,4109 % -0.77
ALTIN 2.407,09 % -1,15
BITCOIN 63.430,23 1.8

İZTAV Bütçesine Onay PKK Kınamasına Ret

Yayınlanma Tarihi : Google News
İZTAV Bütçesine Onay PKK Kınamasına Ret

İzmir Büyükşehir Meclisi’nde CHP’li Başkan Tunç Soyer’in kardeşinin genel sekreterlik yaptığı İZTAV’a belediye bütçesinden 8 milyon 948 bin lira aktarılması talebi AK Partililerin itirazlarına rağmen kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Meclisi’nden İZTAV’a Onay PKK Kınamasına Ret

Aynı toplantıda AK Partili üye Erhan Çalışkan’ın İzmir yangınlarını üstlenen PKK’yı kınama önerisi ise CHP’lilere takıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki akşamki Meclis toplantısında iki şok karar alındı. CHP’li Başkan Tunç Soyer’in kardeşi Onur Soyer’i genel sekreter yaptırdığı İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’na (İZTAV) belediye bütçesinden 8 milyon 948 bin lira aktarılması talebi AK Partililerin itirazına rağmen kabul edildi. Toplantıda itirazlara çok sinirlenen Soyer, AK Partililerin kardeşinin genel sekreterlikten ayrılması talebini kabul etmeyerek, paranın vakfa aktarılmasında ısrar etti. Bu arada PKK’nın uzantısı HDP’yle seçimlerde ittifak kuran CHP, bir skandala daha imza attı. AK Partili Meclis üyesi Erhan Çalışkan’ın Karabağlar yangınını üstlenen PKK’nın kınanmasına ilişkin verdiği önerge CHP oylarıyla reddedildi. Büyükşehir ile İZTAV’ın ortak hizmet projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalanması için Başkan Soyer’e yetki verilmesi gündeme geldiği toplantıda projeye belediye bütçesinden 8 milyon 948 bin 188 TL aktarılacak olmasına AK Parti’den itiraz geldi.

KARDEŞE KARŞIYIZ

Başkan Soyer’in kardeşi Onur Soyer’in vakfın genel sekreteri sıfatını taşıyacak olmasına karşı çıkan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “İzmir’in tanıtımı için bütçe aktarımı söz konusu… Bu neden kamu bütçesi? O ayrı bir tartışma! Kardeşinizin gönüllü ya da gönülsüz, ücretsiz de olsa o makamda olmasını doğru bulmuyoruz. Bugün 8-9 milyon karşılığında ne yapılacak? İZTAV bir video hazırlıyor. İnanın bu bütçelerle siz şahsi hesabınızdan paylaşım yapsanız daha faydalı olur” diye konuştu.

İZMİRLİYE HAKARETTİR

AK Partili Erhan Çalışkan da, Büyükşehir bünyesinde bu işler için birimler olduğuna dikkat çekerek, Büyükşehir’in ilgili mevzuata göre İzmir’in tanıtımı konusunda İhale Kanunu’na uygun davranmak koşuluyla her türlü yetkiye sahip olduğunu söyledi. Ancak vakıfların hizmet alımlarını düzenleyen bir kanun olmadığını belirten Çalışkan, “Yazılı soru önergelerimize bile cevap alamıyoruz. Bir başka kuruluşa aktarılan bu paranın akıbetiyle ilgili nasıl bilgi alacağız” diye sordu. AK Partili Hüsnü Boztepe ise, “Acaba, İZFAŞ görevinin büyük bir kısmını bu vakıf üzerinden mi yapacak? Yarın İzmir’deki otoparkların bu vakfa verilmeyeceğini nereden bilelim?” dedi.

SOYER KÖPÜRDÜ

Eleştiriler üzerine köpüren ve “Bu vakfın sadece bir tek personeli vardı. Valilik odalar hepsi içinde olsun istedik” diyen Soyer, sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti bu kararı siyasete alet etmiştir. Birçok kararı oy birliğiyle çıkardığınızı söylediniz. Keşke hepsine muhalefet şerhi koysaydınız da bu oy birliğiyle çıksaydı. Bu benim kardeşimin meselesi değil. Vali beyin başında olduğu, odaların yönetimde olduğu bir vakfın neyini denetleyemeyeceksiniz? Kim kimden ne kaçıracak? Bu neyin güvensizliği? Bu bir vakıf değil bu bir İzmir koalisyonu!”

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLEYEMEDİLER

PKK’NIN uzantısı HDP’yle birçok konuda ittifak kuran CHP, bir skandala daha imza attı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Erhan Çalışkan’ın, “Karabağlar ve Menderes bölgesindeki yangınları çıkaran eli kanlı PKK terör örgütü ve bu örgütü destekleyen tüm siyasi parti, kuruluş, kurum, sivil toplum örgütü ve basın organları ile bu örgütü kullanan uluslararası güçler ve yabancı devletleri İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olarak lanetliyoruz” metniyle kınanmasına ilişkin meclis gündemine sunduğu önerge AK Parti, MHP ve İP gruplarının kabul oylarına karşı, CHP grubunun oylarıyla reddedildi. Oylamada, Çalışkan’ın verdiği PKK’nın şehit ettiği İzmirli polis, asker, öğretmen ve tüm kamu görevlileri ile sivillerin ailelerine yardım edilmesi konusundaki önergesi de reddedildi. (Yeni Asır)

Egede İzmir Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.