DOLAR 32,3979 % -0.13
EURO 34,7936 % 0.14
STERLIN 40,7437 % 0.42
FRANG 35,5708 % 0.27
ALTIN 2.434,08 % -0,19
BITCOIN 62.860,01 -0.948

İzmir Körfezi’ndeki Kirlilik Yine S.O.S Vermeye Başladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
İzmir Körfezi’ndeki Kirlilik Yine S.O.S Vermeye Başladı

İzmir Körfezi’ndeki kirlilik, havaların ısınmasıyla yine S.O.S vermeye başladı.

İzmir Körfezi’ndeki Kirlilik Yine S.O.S Vermeye Başladı

Dün Konak Pier Alışveriş Merkezi’nin hemen yanında deniz yüzeyine çıkan planktonlar vatandaşları korkuttu. Körfez’de​ 3 yıla kadar yüzülebilecek” vaadinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in taşınma işlerini bırakıp kentin sorunlarıyla ne zaman ilgileneceği ise merak konusu…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Tunç Soyer, tarihi Şato Restoran binasına yerleşmekle meşgulken kentte sorunlar daha da ağırlaşıyor. Özellikle sıcaklıkların artmasıyla birlikte İzmir Körfezi yeniden alarm vermeye başladı. Körfez’de geçen sene yaşanan plankton patlaması yeniden yaşandı. Özellikle Konak Pier Alışveriş Merkezi yakınında oluşan içler acısı görüntü vatandaşları isyan ettirdi.

Plakton patlamalarının Körfez’e atılan insan kaynaklı kirlilikten kaynaklandığının altını çizen Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Her sene bu tür patlamalar görülmesi körfezin alarm verdiğini gösteriyor. Bu planktonlar zehirsiz, fakat kirlilik devam eder ve zehirli planktonlar ortaya çıkarsa körfezdeki diğer canlı yaşamı da tehlikeye girer” dedi.

Geçtiğimiz yaz aylarında İzmir’i esir olan kötü koku nedeniyle yapılan araştırmalarda Büyükşehir’in Körfez’e hala kanalizasyon akıtmaya devam ettiği ortaya çıkmıştı. Büyükşehir Belediyesi de bu durumu itiraf etmek zorunda kalmıştı. Son olarak Körfez’de 3 yıl sonra yüzülmeye başlanacağı iddiasında bulunan Başkan Tunç Soyer ise bu kirliliğin durdurulması konusunda henüz somut adım atmadı.

SIK GÖRÜLMEYE BAŞLADI

İzmir Konak’ta deniz kenarında yürüyen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Körfezin üstünde siyah bir tabaka olduğunu görenler vatandaşlar ne olduğunu anlamaya çalışırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, tabakanın plankton patlaması olduğunu açıkladı. Geçen senelerde alg ve deniz marulu patlamalarının yaşandığı Körfez, sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte tekrar alarm vermeye başladı.

İzmir Körfezi’nin besleyici madde(nutrient) açısından çok zengin olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yaşar, “Sıcaklıkla beraber nitrüent artar. Körfez’deki canlı yaşamında patlama yaşanır.

Burada yaklaşık bir litrelik suda, 1 milyon civarında organizma vardır. Aşırı sıcak olup, nutrientte yoğun olunca da plankton patlamaları yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

ŞATO CAPS’LERİ KIRIP GEÇİRİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in tarihi Şato Restoran binasında oturma kararıyla ilgili sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Özellikle Soyer’in belediyeye bisikletle gidip gelme gibi halkçı söylemlerinin ardından eşsiz manzara ve 4.3 dönüm bir bahçeye sahip Şato Restoran binasını kendisine lojman yapması İzmirliler tarafından eleştiriliyor. Tepki mesajlarının yanı sıra esprili ‘Soyer capsleri’ de paylaşılıyor. Tunç Soyer’in bisikletle bir şatodan çıkarken tasvir edilen capsi ise en çok ilgi gören paylaşımlardan biri. (Yeni Asır)

blank

blank

Egede İzmir Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.