DOLAR 32,4513 % 0.12
EURO 34,5120 % 0.03
STERLIN 40,3999 % 0.07
FRANG 35,5904 % 0.07
ALTIN 2.468,02 % -0,61
BITCOIN 2.115.166 -5.238

2022 yılında kripto paralara yatırım yapmak hâlâ iyi bir fikir mi?

Yayınlanma Tarihi : Google News
2022 yılında kripto paralara yatırım yapmak hâlâ iyi bir fikir mi?

Günümüzde, yatırımlarla ilgilenen herkese sürekli olarak kripto para birimleri hakkında bilgi akışı yapılmaya çalışılıyor.

2022 yılında kripto paralara yatırım yapmak hâlâ iyi bir fikir mi?

Bazı kripto para birimleri son birkaç yılda muazzam değerlere ulaştığı için yatırımcıların bir gecede dahi büyük servet elde ettikleri hikayeler yayılmaya başladı. Bu durum tüm dünya çapında on binlerce insanın kripto para birimlerine yatırım yapmaya karar vermesine neden oldu.

Bitcoin veya ethereum gibi sanal para birimlerine yatırım yapmanın borsaya veya sıradan bir işletmeye yatırım yapmakla aynı şey olmadığını akılda tutmak önemlidir.

Hareketlerinize dikkat etmek ve diğer insanların yaptığı hatalardan kaçınmak önemlidir.

Kripto Paralara Yatırım Yapanların Düştüğü Hatalar
Her yatırım kendi içinde bir risk barındırır. Çoğu uzman yatırımcı bunun farkındadır ve bu heyecan verici dünyaya atılacak yeni yatırımcıların da bilmesi gereken bir şeydir.

Neye yatırım yapıyor olursanız olun, kaybetme riski her zaman vardır. Kripto para birimleri için de konuşacaksak, bu risk doğrudur.

Tüm paranızı kripto para birimlerine yatırmayı düşünüyorsanız dikkatli olmalısınız, her şeyinizi tek seferde yatırmayın. Para biriminin geçmişte yaşadığı düşüşleri unutarak, yalnızca bitcoinin yükseldiği anlar size cazip gelmesin.

Yatırım dünyasında temel bir söz vardır: Yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar yatırım yapın. Sizin için verebileceğimiz en iyi tavsiye bu.

Yanlış kripto para birimini de satın almamaya dikkat edin. “Bitcoin” kelimesini kullanan ancak orijinal bitcoin ile hiçbir bağı olmayan başka kripto para birimleri de var, bu durumun kafanızı karıştırmasına izin vermeyin. İsim karışıklığından kaç kişinin yanlış yatırım yaptığına şaşırırsınız doğrusu.

En sık tekrarlanan hatalardan birisi de tek bir kripto para birimine yatırım yapmaktır. Muhtemelen bitcoinin yanı sıra ethereum, dogecoin ve Litecoin’i de duymuşsunuzdur. Uzmanlar çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olmayı tavsiye ediyor. Hatta bazıları, az bilinen ve umut verici kripto para birimlerine de biraz para yatırmanın tavsiye edildiğini belirtiyor.

Çok yakın zamanda Alman bir yatırımcı Bitcoin’de 200 milyon dolar kaybetti. Nasıl olduğunu biliyor musunuz? Dijital cüzdanının şifresini kaybetmiş.

Bu yolla varlık kaybedenlerin sayısı tahmin edebileceğinizden daha çok olabilir. Bazı tahminler gösteriyor ki tüm Bitcoinlerin %20’sinin, sahiplerinin şifresini unuttuğu cüzdanlarda kilitli kaldığını söylüyor. İnanması zor ama gerçekler işte böyle!

Kripto para piyasasındaki trendler hakkında bilgi edinirken çok dikkatli olmalısınız. Elon Musk’ın birkaç tweet’i binlerce insanın dogecoin’e yatırım yapmasını sağladı. Bu durumda bazıları biraz para kazanmayı başarsa da büyük çoğunluğu bu kripto para biriminin değeri düştükten sonra zarara girdi.

Yatırımlarınızı sadece ünlülerin veya piyasalarla oynamayı seven zenginlerin yaptığı haberlere veya söylemlerine göre değil, verilere ve istatistiklere dayandırarak yapmanız önemlidir.

Bu noktada Bitcoin Era, insanlara diledikleri gibi kripto para ticareti yapmasına izin veren bir ticaret sistemidir. Yazılımın sunduğu özelliklerle otomatik olarak dahi kârlı bir ticaret yapmak kolaydır.

Kripto para birimlerine yatırım yapmanın nispeten yeni ve fırsatlarla dolu olduğunu, aynı zamanda küçük yatırımcıların çıkarlarından yararlanmaya çalışan tuzaklar ve engellerle dolu olduğunu unutmayın. Parlayan her şey altın değildir.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.